تبلیغات
گروه شیمی منطقه ۱٤ تهران - تهیه شناساگرهای خوراکی
شنبه 12 آذر 1390

تهیه شناساگرهای خوراکی

   نوشته شده توسط: tehchem14 همکاران گروه شیمی منطقه ۱٤    

      تهیه‌ی شناساگرهای خوراكی

مواد و وسایل لازم:

«بشر بزرگ ـ سه پایه ـ توری نسوز ـ كارد آشپزخانه ـ سركه ـ آب ـ پودر چنته ـ لوله آزمایش»

تئوری آزمایش:

         شناساگرها به موادی گفته می‌شود كه در محیط‌های مختلف دارای رنگ‌های متفاوتی می‌باشند. بعضی از شناساگرها در محیط اسیدی رنگ قرمز و در محیط بازی رنگ آبی و در محیط خنثی رنگ بنفش دارند. آب لیمو یا سركه به عنوان اسید و مقداری محلول چنته به عنوان باز می‌تواند شما را در این آزمایش كمك نماید. از آب خالص نیز به عنوان محیط خنثی می‌توانید استفاده كنید.

 

روش كار:

         شناساگرهای خوراكی را از جهتی می‌توان به دو دسته تقسیم كرد:

1. سبزی‌ها و میوه‌هایی كه آب آن‌ها در دسترس است مانند آب انگور، آب آلبالو، آب گوجه‌فرنگی و آب انار كه باید آن‌ها را با آب مقطر رقیق كرد و به كار برد.

2. برگ سبزی‌های و پوست میوه‌ها كه در این صورت باید ابتدا آن‌ها را خرد كرده و روی آن‌ها را با آب پوشانده و سپس به مدت نیم‌ساعت در دمای كمتر از دمای جوش آب نگه دارید. سپس محلول را صاف كنید.

         در این‌جا روش تهیه‌ی شناساگر از كلم، پیاز قرمز و گل سرخ آموزش داده می‌شود.

 تهیه‌ی عصاره پیاز قرمز یا كلم قرمز:

پیاز یا كلم را برش داده و در آب جوش به مدت 15 دقیقه می‌جوشانیم. سپس آن را صاف كرده و در سه لوله‌ی آزمایش مقداری از آن را می‌ریزیم. حال چند قطره آب لیمو یا سركه به لوله‌ی اول، چند قطره آب مقطر به لوله‌ی دوم و چند قطره محلول چنته به لوله‌ی سوم اضافه می‌كنیم. تغییر رنگ‌های مشاهده شده را یادداشت نمایید.

 تهیه‌ی عصاره گل سرخ:

مقداری گلبرگ گل سرخ را در الكل انداخته، بگذارید بی‌رنگ شود. محلول بدست آمده مانند تورنسل عمل می‌كند. مطابق روش بالا تغییر رنگ این محلول را در سه محیط خنثی، ‌اسیدی و بازی آزمایش نمایید و تغییر رنگ‌های مشاهده شده را یادداشت نمایید


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.